sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Sertifioitu talvikkolätty Sohvi!

Tänään 7.12.2013 pidettiin Vantaan Hiekkaharjun nuorisotalolla Suomen Hamsteriyhdistys ry:n Grand Gala 2013 -hamsterinäyttely, jonne lähdin kolmistaan Sohvi-talvikon ja Nemo-syrkin kanssa. Kummankaan osalta ei ollut ihmeellisiä odotuksia näyttelymenestyksen suhteen: Nemosta näkee jo päälle, että standardimääritelmästä jäädään kauas ja Sohvista taas olin jotenkin oppinut ajattelemaan, että sillä on luonnetta muttei näköä (paitsi omaan silmääni tietysti :3). 

Nemon osalta olinkin oikeassa (ja Nemon näyttelystä toisessa postauksessa lisää), mutta Sohvi yllätti täysin: se sai lemmikkiluokassa kunniamaininnan turkista ja mitä söpöimmän pienen keltaisen ruusukkeen. Kotiin vietäväksi tästä hyvästä tuli myös hauska ruokailuteline laitettavaksi Sohvin ulkoiluaitaukseen. Paras oli kuitenkin yleisvaikutelma: Talvikkolätty! :D

GG13, lemmikkiluokan arvostelu.

Minäkö muka talvikkolätty?! Panettelua!
Jäin odottamaan kiinnostuneena ulkomuototuomarin arviota Sohvista. Vaikka Sohvi on Veera Kujansuun Goldilock's hamsulasta kotoisin ja sukunsa puolesta oikein näyttelykelpoinen, olen standardeja luettuani ajatellut, että sen kuvio on liian epätasainen ja silmät liian pullottavat, että se voisi sijoittua. Erityisen kiinnostunut olin siis ulkkistuomarin kommenteista suhteessa painoon ja kynsien ja hampaiden kuntoon, koska ne ovat jotain, mihin pystyn itse vaikuttamaan. 

Yllätykseni olikin suuri, kun Sohvi tuli arvostelusta takaisin yleisarvosanalla Erittäin hyvä ja mistään ei ollut erityisesti valitettavaa. Vaikka näyttely olikin venynyt suunnitellusta aikataulusta ja nälkä alkoi jo kurnia, päätin kuitenkin jäädä odottamaan palkintojenjakoa aikaisen lähdön sijaan.


Ulkomuotoluokan arvosana: Erittäin hyvä!

Ja mitä ihmettä sitten kävikään: Sohvi tuli talvikkojen ulkomuotoluokassa neljänneksi ja sai vielä sertifikaatin! Muruseni tunnetaankin nyt siis nimellä Goldilock's Kuura*, sertifioitu talvikkolätty. :D 


Näin prameasti hän nyt asuu, sertifioitu lättyhamsulimme.




2 kommenttia:

  1. Onnea Sohville! Hyvin soma täti tuo on.
    p.s. Hassua nähdä omaa käsialaansa tälleen jokun blogiin ikuistettuna :)

    VastaaPoista