lauantai 14. joulukuuta 2013

"Turkki kuiva ja hilseilee"

Lupasin kirjoittaa toisen postauksen koskien Vantaan 2013 Grand Galaa. Sohvin lisäksi arvioitavana kävi syyrialaispoika Kapteeni Nemo, joka on jo seniori-iässä (1 v 8 kk 8 pvää näyttelypäivänä). Nemonen on edelleen kuitenkin varsin reipas hamsu, joten otin sen mukaan päätavoitteena saada arvio sen kunnosta.

Näyttely oli Nemon kannalta ehkä jopa hyödyllisempi kuin Sohvin, vaikka Sohvi sertin saikin. Jo PET-tuomari huomautti, että sen turkki vaikuttaa harvalta ja elottomalta ja massaa on kertynyt ehkä liikaakin. Nemo oli nuoruudessaan varsin hoikka poika, ja juoksee joka yö pyörässä tai lautasessa vähintään tunnin, nuorempana useampia. Olen ruokkinut sitä sen vuoksi aika runsaalla kädellä. Olikin siis todella hyödyllistä kuulla, että ruokinta on todellakin aivan riittävää.

Nemon PET-arvostelu, GG13. Olen lisännyt nimen jälkikäteen ylänurkkaan, arvostelu oli nimetön (numero- ja kirjainkoodilla).

Olen nähnyt riittävästi palkintosyyrialaisten kuvia tietääkseni, että Nemolla on liian pitkät korvat ja takapainoinen vartalo ollakseen standardinmukainen. Ulkomuotoluokasta tulikin arvosanaksi vain Tyydyttävä. Lisäksi Nemo ei ollutkaan väriltään mustasilmäinen luonnonvalkoinen, vaan rs (ruskeasilmäinen) luonnonvalkoinen, eli kuuluu ei-standardiluokkaan! Värin näkee kuulemma korvista, ne ovat rusehtavat eivätkä harmahtavat.

Myös ulkkistuomari antoi palautetta Nemon turkin kunnosta: kuiva ja hilseilee. Lisäksi tuomari oli kiinnittänyt huomiota toiseen silmään (aristelee). Usein herättyään Nemolla on toinen silmä enemmän kiinni kuin toinen, mutta se avautuu ajan kanssa yhtä auki eikä rähmi, joten olen toistaiseksi seurannut tilannetta. Ehkä sitä pitäisi kuitenkin käydä näyttämässä eläinlääkärissä...?

GG13: Nemosen ulkomuotoarvostelu. Pitkistä korvista mainittiin myös. Kokonaisarvosana Tyydyttävä.

Tarkistin turkin tämän palautteen jälkeen ja siinä on tosiaan pientä hilsettä, ja iho näyttää kuivalta. Ilmeisesti tämä on varsin tyypillistä vanheneville hamstereille (ja ihmisille) sekä talvisaikaan Suomessa suurelle osalle koko väestöä. Itsellänikin iho kuivuu talvisaikaan ja rasvaa saa olla laittamassa joka ilta toisin kuin kesällä. Hamstereita ei voi rasvata, joten mm. Wonderland's hamsula ohjeistaa lisäämään ilmankosteutta talvisin laittamalla vaikka märän pyyhkeen hamsulaan, jos hamsujen iho kuivuu. Koetankin nyt katsoa, paraneeko tilanne, jos suihkuttelen pullolla Nemon terran päätylasia sisäpuolelta aina illalla. Syyrialaisten hamsterien kotiseudulla Aleppon viljatasangoilla on tällä hetkellä sadekausi, eli siellä ei ainakaan ilmankosteutta puutu...

Ja tältä se turkki nyt sitten näyttää. Kuvattava suostui yhteistyöhön (olemaan paikallaan)
vasta päästyään siemenpurkkiin rellestämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti